Suomen CIDESCO ry:n hallituksen jäsenet esittäytyvät – Kristiina Kolkka

”Olen SKY-CIDESCO-erikoiskosmetologi ja kosmetiikkaneuvoja. Työskentelen Turun Kosmetologikoulussa koulutuksen ja CIDESCO-tutkinnon parissa.

Lähdin alanvaihtajana opiskelemaan kauneudenhoitoalaa, koska ihmisten kokonaisvaltainen hoitaminen ja hyvinvointi olivat aina kiinnostaneet minua.
Kouluja vertaillessa törmäsin CIDESCO-tutkintoon. Tutkinto kiehtoi minua välittömästi sen kansainvälisyyden takia. Valintani oli selvä – halusin ehdottomasti kouluun, jossa kyseisen tutkinnon voi suorittaa. Otin yhteyttä oppilaitokseen ja pian olinkin jo opiskelemassa uutta ammattia.

CIDESCON suorittaminen vaati enemmän töitä kuin pelkästään kosmetologin tutkinnon suorittaminen, mutta teoriakokeen ja käytännön kokeen ollessa ohi, sekä kansainvälisen delegaatin onnitellessa meitä, en voinut muuta kuin hymyillä. Tiesin ylittäneeni itseni ja suorittaneeni jotain ainutlaatuista. CIDESCO-tutkinnon suorittaminen sai minut haastamaan itseni ja luokkatoverini.

Suomessa on erinomainen ja laadukas kauneudenhoitoalan koulutus, mutta omalla kohdallani CIDESCO-tutkinto lisäsi opiskelumotivaatiota sekä tieto- ja taitotasoa entisestään.

Arvostan CIDESCON työtä kansainvälisen kauneudenhoitoalan tutkinnon eteen. On hienoa, että samat ammattitaitokriteerit koskevat opiskelijoita ympäri maailman. CIDESCON suorittaminen on varmasti jokaiselle opiskelijalle positiivinen haaste, joka palkitsee viimeistään työelämässä huippuosaamisella.

Toivonkin kaikkien CIDESCO-tutkinnon suorittamista harkitsevien rohkeasti ottamaan haasteen vastaan ja suorittamaan tutkinnon!”