Suomen CIDESCO ry:n hallituksen jäsenet esittäytyvät – Jaana Sippola

”Olen iloinen CIDESCO-SKY-kosmetologi ja yrittäjä Helsingistä. Hoitolani, Kauneushuone Hemman, seinällä minulla komeilee vuonna 2013 suorittamani CIDESCO sertifikaatti. Suoritin opintoni Helpan, nykyisen Stadin ammattiopiston, puikoissa yo-pohjaisella linjalla vuosina 2012-2013.

Heti ensimmäisenä päivänä saimme kuulla millaiset opinnot meitä odottaa seuraavan kahden vuoden aikana, millaiset ovat meidän kansainvälistymismahdollisuudet ja mitä tarkoittaa olla CIDESCO-kosmetologi ja miten sellainen tutkinto suoritetaan. Pää oli täynnä informaatiota, mutta päällimmäiseksi jäi mieleen, että haluan mennä ulkomaille työssäoppimisjaksolle sekä suorittaa tuon hienolta kuulostavan tutkinnon, joka mahdollistaa myös työskentelyn ulkomailla.

Toisena opintovuotena lähdin työssäoppimaan Ruotsiin ja siellä oli erittäin tärkeää, että tulin koulusta, jossa oli mahdollisuus suorittaa CIDESCO-tutkinto. Tämä takasi heille sen, että opinnot pitivät sisällään tietyn standardin mitä tulee opintojen teoriaan ja käytäntöön. Myös minun oli helppo tehdä töitä hoitolassa, kun tiesin mitä minulta odotettiin.

Keväällä 2013 suoritin viimein CIDESCO–tutkinnon, johon koko opintopolku oli minua valmistanut. Tuntui hienolta, että oli joku “loppukoe”, jossa sain näyttää osaamiseni. Tuntui upealta saada pinssi työtakin rintaan ja todistus kouraan. Nyt nämä meriitit ovat mukanani joka päivä töissä ja osoittavat myös asiakkaille koulutustaustani.

Olen ylpeä suorittamastani koulutuksesta ja toivon, että mahdollisimman moni, jolla on tilaisuus suorittaa tutkinto tekee sen. ”

Kuvat: Anu Plit ja Anu Herrala